26 Mart 2012 Pazartesi

İkisi bir arada

Haftaya iki lezzetle başlamak çok iyi bir fikir....
Bunlardan ilki Harika bir pasta kitabı olarak gördüğüm sevgili Zinnur'un blogundan Muzlu ekmek..
Daha önce de yapıp yayınladığım bu kek,evde kalan ve kararan muzları değerlendirmenin en leziz yolu..Zinnur hanım'ın ayrıntılı anlatımı için buraya buyrun:


 İkincisi ise benim ençok  sevdiğim yöresel yemek olan içli köfte....
Tarif için burayı tıklamanız yeterli....


Hepinize mutlu bir hafta diliyorum..Hoşça ve sevgiyle kalın....

22 Mart 2012 Perşembe

Nefis bir kurabiye.....

Hepinize güzel bir bahar gününden merhaba demek istiyorum..Sizin oralarda havalar nasıl bimiyorum ama buralarda bahar taptaze ve sıcacık heryanımızı sardı...
Öyleki balkon sefaları başladı bile...Nefis kurabiyeler pişirilip balkonda kahve eşliğinde hüplendi..




Bu kurabiyelerin tarifini yine nakışkursundan tanıdığım ve marifetlerini taktir ettiğim arkadaşım Fatma'dan aldım...
Aslında ETİCİN kurabiye adındki bu kurabiyelerin şekli bu halde daha çok hoşuma gittiği için bu şekilde denedim ve sonuçtan çok ama çok memnun kaldım...

Malzemeler:

100gr.yumuşak margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
yarım su bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un...

Hepsini krıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz ve 20-30 dakika dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz...

İçine:

1 portakal
1 adet havuç
2 adet elma
1 su bardağı tozşeker

Üzerine:

2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın..

Isıya dayanıklı minik bir tencereye,portakalın kabuğunu rendeleyin ve kalan kısmı küp küp doğrayın.
Elmaları ve havucu rendeleyin.1 su bardağı tozşekeri de katıp tüm meyveler suyunu salıp çekene kadar pişirin..
Hamurdan yuvarlaklar yapın ve iç harçtan 1 çay kaşığından az fazla koyup poaça şeklinde kapatın..
Tüm kurabiyeleri bu şekilde hazırladıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında rengi hafif dönene kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin..
Ilıdıktan sonra pudra şekeri ve tarçını karıştırıp üzerine serpin.....


Hepinize güzel bir haftaortası dileyerek şimdilik hoşçakalın diyorum..
Sevgilerimle,
İjlal...

16 Mart 2012 Cuma

bize bahar geldi......

Bahar geldi nihayet ama hala yağmurlar ve soğuk devam ediyor...


Balkondaki çiçekler tomurcuklanmaya başlayadursun,ben evde çiçeklerle uğraşıyorum..
Tıpkı bu güllü kurabiyeler gibi:))


Birçok blogta gördüğüm bu güllü kurabiyelerin yapımını yabancı bir blogta gördüğüm gibi denedim...

Tarifi ise kurs arkadaşlarımdan sevgili Serap'ın çok beğenilen kurabiyesi:
Malzemeler:

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birisinin beyazı üstüne)
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu...

Hazırlanışı:

Hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz,büyük bir çaybardağı ile 4 adet yuvarlak yapıp,yukarı da ki gibi rulolar yapıyoruz ve üzeri hafif kızarına kadar pişiriyoruz......

Bu arada farklı çiçeklerle uğraşmaya devam ediyorum......


Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum....
Hoşça ve sevgiyle kalın,
İjlal'iniz....

11 Mart 2012 Pazar

yine bir sofra...

Bu aralar yemek-içmekle dolu doluyum....
Sürekli yeni tarifler deniyorum,içlerinde en başarılısı aşağıda ki karaorman pastası..
Diğer denemelere gelince kimisi hüsrana uğrattı,kimisi gezmeye gitti,kimisi de hastane ziyaretine..
Dolayısıyle pek fazla resimleyemedim,alel acele resimlediklerimi ise başarısız fotoğraflama olayına kurban verdim...
Ve işte,
Geçenlerde konuklarım için hazırladığım bir sofra..


Masanın ilk hali tamamen tuzlulardan oluşuyor..
menüde...
Ev yapımı üçgen burulmuş mantı,
Şehriyeli tavuk salatası,
kolay suböreği,
patatesli mayalı poaçalar,
Zeytinyağlı yaprak sarması,
Karışık kiş,
Patates salatası....

Tatlı olarak ise;

Karaorman pastası,
Cevizli turta
Elmalı kurabiye...

Üzerini tıklayarak bazılarının tariflerine ulaşabilirsiniz....


Beyaz zeminde beyaz bir pasta ancak bukadar görülebilir,
bu leziz pastayı bir dahaki sefere kesinlikle koyu zeminde resimleyeceğim....
Tabi birde enson dilim yerine ilk dilimi resimleyeceğim:))

Tarif için gerekenler..

1 adet 3'e bölünmüş kakaolu pandispanya,
vişneli pelte,
kremalı dolgu..

Kakaolu pandispanyayı sevgili Filiz'in blogunda buldum vede tariflerine güvendiğimden orjinal pandispanya tarifi yerine Filiz'in tarifini yapıp 3'e böldüm....
Aralarını vişnesuyu ile ıslattım,Her kata 2 krema arası vişneli pelte sürüp en son katı kapattıktan sonra üzrine ağırlık koyarak buzdolabında 1 gece beklettim..
ertesi gün kremanın kalanıyla hertarafını sıvadım ve ayırdığım vişnelerle süsleyerek srvis ettim...
Kreması için:
4 paket sıvı krema
250 gr. süzme yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 paket krema sertleştirici
2 paket vanilya şekeri veya 7-8 damla vanilya esansı

Hepsini karıştırıp,koyulaşana kadar iyice çırpıyoruz....

Vişneli pelte için:
500gr.dondurulmuş vişne
1 su bardaı vişne suyu(süzdürdüğünüz  vişnelerin suyunu ekleyin)
2 yemek kaşığı nişasta,
2 emek kaşığı tozşeker...

Vişne hariç hepsini karıştırıp ocağa alın,bir taşım kaynattıktan sonra vişneleri ekleyin,beraberce 1-2 taşım kaynatın,koyulaşınca ocaktan alıp ILITIN..(çok soğutmayın fazla katılaşabilir,sıcak bırakmayın alttaki kremayı eritebilir)..

Hepinize güzel ve güneşli br hafta diliyorum...
sevgilerimle,
İjlal'iniz....