27 Eylül 2011 Salı

Tartölet...

Minik tart kalıplarını seviyorum..
Hem güzel ve minik pastalar yapabiliyorum,hemde paslandılar diye üzülmüyorum ve bozulanların içine mumlar koyarak ta kullanbiliyorum...


Bu minik tartöletlere bayılıyorum hem pratik hemde nefis bir tat.Tarifi için fazla bir ekleme yapmadığımdan tekrar yazma gereği duymuyorum.
Bu yüzden sizi bu becerikli bloga yönlendiriyorum...




Güzel günler dileyerek hoşçakalın diyorum..

24 Eylül 2011 Cumartesi

Banyo da deniz kokusu.....

Denize girme mevsimi bitmek üzere.Dün sonbharın ilk yağmuru damladı.Hemde ne damlama....
Mevsim geçmeden izlerini tüm kış hissetmek için,denizin bana getirdiği armağanları banyoma depoluyorum....




Hepinize güzel bir haftasonu diliyorum,Bir sonraki kayıta kadar
Hoşça ve sevgiyle kalın....

19 Eylül 2011 Pazartesi

böğörtlenli muffin.....

Okullar açıldı ve bizim maratonumuzda başladı...
Özellikle beslenme prograındaki fırın işleri beni  bu yıl bi hayli uğraştıracak,Öyle bir menü ki benim gibi bir hamurişi meraklısını bile İllallah ettirdi...
Bugünkü kek tarifini geçen gün yol kenarında topladığımız böğörtlenlerle hazırladım.Bu böğörtlenlerin işe yarayacağını söylemiştim..






İlk olarak Sevgili Aygün'ün blogunda görüp beğendiğim ve sonrasında birçok blog'cunun evini süsleyen bu kuş evine vurulmuştum..
Sağolsun sevgili Aysun,evimi bu hediye ile taçlandırdı.
Burdan sevgili arkadaşıma tekrar tekrar teşekkürlerimi gönderiyorum...



Arkadaşlarım beni mimlemişler,mim konuları bi hayli ilginç özellikle bloglarla ilgili olan aslında nezamandır yazmayı düşündüğüm konu ile ilgili..En yakın zamanda bir cevap niteliğinde olan yazımı paylaşacağım ama şimdilik benden bukadar bir sonraki yazıda buluşmak dileğiyle hepinize güzel bir hafta diliyorum...
sevgiyle,sağlıkla,huzurla kalın....

15 Eylül 2011 Perşembe

Güzel Bir Hatun,güzel bir Ev,güzel bir Sohpet ve güzel bir Sofra

Sevgili arkadaşım Aysun'dan bahsediyorum,
sımsıcak sohpeti ve zevkiyle etrafımda olmasından dolayı kendimi şanslı hissettiğim bir dostum...
Ben birşey anlatmasam,kareler anlatıyor nasılsa....






Veeeeee,
Tadına doyulmaz lezzetler.....







Hepinize güzel,sağlıklı ve mutlu günler diliyorum......

12 Eylül 2011 Pazartesi

Erikseverler buraya......

Bayılıyorum bu kırmızı Mürdüm eriğinin mayhoş tadına...
Eğer sizde benim gibi bir erikseverseniz son derece pratik ve lezzetli bu tartı denemenizi öneririm...



İçerisindeki tarçının yğunluğu rengini koyulaştırsada yaydığı aroma ve eriğin mayhoşluğu kesinlikle nefis bir uyum oluşturdu.
İşte bu leziz tart için gerekli malzemeler...
Malzemeler:
225 gr.Tereyağı
750 gr. Siyaherik
500gr.Un
175gr.Tozşeker
1 paket.Vanilya
2-3 yemek kaşığı Toz Tarçın
Yarım çaykaşığı Kabartma tozu
1 tutam tuz
1 Yumurta..



Hazırlanışı:
Tereyağını eritp-soğutun..
Un,tozşeker,kabartma tozu,tarçın,tuz ve vanilyayı bir kapta harmanlayın.
Eriklerin çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın(ben içerisine 1-2 avuç kadar topladığımız böğörtlenlerden de kattım)
tereyağını unlu karışıma ekleyin ve yuurtayıda katıp yoğurun...
pek fazla toparlanmayan,sert bir hamur elde edin....
Yağlanmış bir tart kalıbına hamurun 3 de 2'sini elinizle veya bir kase altıyla bastırarak yayın.
Hzırladığınız erikleri yaydığınız hamurun üzeine boşaltıp dağıtın..
Kalan hamuru da üzerine serpeleyerek dökün..
175 derece de 45-50 dk. pişirin.
soğuduktan sonra servise hazırdır...
Afiyet olsun...

4 Eylül 2011 Pazar

Apple-Lemon Curd ( elmalı-limonlu lor)

Bugün size çocukların kahvaltı keyfi için yaptığım çok güzel bir marmelat tarifi vereceğim..
Tarifi Alman bir yemek blogundan çevrildi..
Benim gibi mayhoş ve tatlımsı lezzetler arayışındaysanız bu ev yapımı marmelatı şiddetle tavsiye ederim...



MALZEMELER:

500gr. soyulmuş ve ayıklanmış elma
yarım su bardağı su (100gr.)
200gr.limonsuyu(taze sıkılmış olmalı)
125 gr.tereyağı
1+1,5 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta


HAZIRLANIŞI:

Küp küp doğradığınız elmaları ve suyu orta ısıda elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin..
Ocaktan alıp sihirli bir blendırla püre haline getirin..
Yumurta hariç tüm malzemeleri karıştırın..
tereyağı eriyince yumurtalaraı teker teker ekleyerek çırpma işlemine devam edin..
kısık ateşte 15-20 dakika sürekli çırparak ısıtın..
sosunuz köpürüp boza kıvamından az koyuca olana kadar pişirin ama pişirme esnasında kısık ateşte olmasına dikkat edin.
Burda önemli olan fazla ısıtmadan ve sürekli karıştırarak yumurtaların pişmesini ve pütürleşmesini önlemek...
Koyulaştığında ocaktan alıp henüz sıcakken kavanozlara (iki küçük kavanoz çıkıyor) boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın.
Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve ertesi gün afiyetle yiyin:))
Limonlu elma curd'u 4 hafta buzdolabında saklanılabilir..


Scone tarifini ise üzümlü olarak daha önce yayınlamıştım busefer üzümsüz ve limonsuz yaptım...
Güzel bir hafta sizlerin olsun efendim.
 hepinize sevgiler........