25 Haziran 2011 Cumartesi

portakallı pasta....

 Bugün en son yayınladığım pastanın tarifini yazmakla başlamak istedim...
Jelatinle aranız nasıl bilmiyorum ama yıldızımız bu pastada barıştı diyebilirim,tabi sevgili Fliz'in sayesinde...
Meğer ince püf noktaları varmışta haberim yokmuş,mesela benmari olarak eritir eritmez kremayla karıştırdığımda tekrar topaklanıp,arada katılaşırdı ve hiçte istediğim bir sonuç olmazdı ama Filiz sağolsun terbiyelemeyi önerince hakikaten istediğim oldu.....


Normalde Tarifde ki pandispanya haşhaşlıydı ama elimde olmadığından ve buradaki marketlrde de bulamadığımdan fındıklı bir pandispanya tercih ettim..Pandispanyanın tarifini sevgili Filizden almıştım,İyiki böyle bir tercih yapmışım çünkü özellikle pandispanyanın lezzeti pastayı güzelleştirdi...

Malzemeler:
4 yumurta
4 yemek kaşığı sıcak su
150 gr.tozşeker
150 gr.un
150 gr. fındık unu veya ince çekilmiş fındık..
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Yumurtalar ve şeker kremsi olana kadar çırpılır.Sıcaksu katılıp biraz daha çırpılır ve Vanilya+kabartma tozu+ un katıluır.En son olarak fındık unu ve portakal kabuğu rendesi katılır ve 170 derecede 30 dk. pişirilir..
Soğuduktan sonra 2 eşit parçaya ayrılır....

Kreması için:
6 yaprak jelatin
4-5 yemek kaşığı tozşeker
7-8 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 paket(400gr.) süt kreması
1 paket vanilya..
Hazırlanışı:
Jelatinler 10 yemek kaşığı soğuksuda biraz söndürülür ve benmari olarak eritilir..
başka bir kapta süzmeyoğurt+şeker+vanilya karıştırılıp 3 dk.çırpılır ve krema eklenerek tekrar bir 3 dk. çırpılır..Hazırlanan bu krema karışımı terbiyelenerek jelatinlere karıştırılır yani
önce azar azar daha sonra tamamen karıştırılır.
Bu tiyo çok önemli aksi taktirde benim ilk yaşadığım talihsizliği yaşarsınız ve erimiş jelatinler soğuk krema karışımıyla aniden karışınca tekrar donup pütürlü bir hal alabiliyor...
Hazırladığınız kremanın yarısını pastanın ara katına sürüyorsunuz ve 20 dk. dolapta soğuttuktan sonra 2.katı da kapayıp kremanın kalan yarısını üst katına sürüyorsunuz...
En son pastanın üst malzemesi için 2 paket DR. Oetker pasta jelini(Torten guss klar) 2 su bardağı portakalsuyu+5 yemek kaşığı toz şekerle hazırlayıp kremanın üzerine döküyorsunuz ve buzdolabında birkaç saat bekledikten sonre servis ediyorsunuz....
Veya 2 su bardağı portakal suyuna 1 yemek kaşığı nişasta + 4 yemek kaşığı tozşekeri katıp ocakta katılaşıncaya kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıp hararetyi geçtikten sonra kremanın üstüne boca ederek yayıyoruz ve dolapta donduruyoruz....
Afiyet olsun,
Mutlu haftasonları....

20 Haziran 2011 Pazartesi

Geçtiğimiz günlerde evimde görmektenve ağırlamaktan mutlu olduğum birkaç konuğum vardı.Hernekadar ilkdefa ağırladığım konuklarım için hazırlamam gereken masanın hakkını veremesemde yinede elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştım ve bu günden birkaç kareyi de sizlerle paylaşmak istedim....


Daha önce birkaç kere hayal kırıklığına uğradığım makaronları birdaha denedim ve en azından ilk tepside başarıya yaklaştım....


Tarifin ayrıntıları için tam bir pasta kitabı olan sevgili Zinnur'un bloguna uğramanızı tavsiye ederim...


Herzaman yaptğım ıslak kısırı bu defa içini oyduğum domatesler içinde servis ettim,şık bir kısır sunumu oldu yanlız alt ucunu hafif kesereniz servis tabağına alırken yuvarlanma riskinide ortadan kaldırmış olursunuz....


Ayanlı poaça için Pelinschef'i,


Patlıcanlı,etimekli salata içinse portakal ağacını tıklayınız....

Yanlız ben bu salataya portakal ağacından arklı olarak haşlanmış mantar da ekledim...Görüntüde kullanmak için közlediğim kırmızı biberler peynirli sarma olunca taza soğan yapraklarıyla süslemeye çalıştım ama şimdi bu görüntüyle pek başarılı bir süsleme olmadığını anladım....


Ve fındıklı,portakal pelteli pasta...
Tarifi pek yakında.....

Koşuşturmalarla geçen günlerim var ve ben arşivimde kalan bu görüntülere size bir şekilde ulaşmaya çalışıyorum,tez zamanda görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın....

Not:Bu arada hala bazı bloglara yorum bırakmakta zorlanıyorum bunu nasıl aşabilceğim ile ilgili bir fikri olana varsa ve paylaşırsa çok sevinirim....
sevgiler,mutlu haftalar....

14 Haziran 2011 Salı

uzun zaman olmuş!!!

Baya bi uzun zaman olmuş,sizinle birşeyler paylaşmayalı...
Brçok sebebi var bu uzun aranın ama ben bunları anlatarak sıkmak istemiyorum sizi..
Bunun yerine geçtiğimiz günlerde son bulan kurstan sergi görüntülerini paylaşmak istiyorum...
İşte arkadaşların yaptığı birbirinden güzl nakış örnekleri:

stumpwork panolar...

Kırlentler:


birbirinden güzel nakışlarla bezenmiş masa örtüleri:


Çeşitli aksesuarlar:


Çeşitli sebeplerden dolayı yarım bıraktığım kursun hakkını veren arkadaşlarıma burdan teker teker ellerine sağlık diliyorum....


Side belediyesine ve arkadaşım İlksen'e böyle güzellikleri biraraya getirdikleri için çok teşekkür ediyorum...


Nesrin ablamla berebar hepinize selamlarımı yolluyorum.....
sevgiler,selamlar....

Not: fotoğraf makinemi değiştirdim ama henüz ayarlarını tam olarak çözemediğim için fotoğraf kalitesi biraz düşük oldu bunun için üzgünüm....