29 Eylül 2010 Çarşamba

Marmelat yaparken......

Evet marmelat yaparken kavanozumuda ihmal etmek istemedim..
Böyle harika bir lezzet alelade saklanamaz dimi ama......


 Tarif için gereken malzemeler:
500 gr. Şeftalili veya sade Jöle
yarım litre üzümsuyu
yarım kg.şeftali veya armut....
1limonun suyu ve 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi...


 Ben üzümsuyunu çekirdeksiz üzümleri katı meyva sıkacağından sıkarak elde ettim eğer veya üzemleri blendırdan geçirerekte suyunu çıkartabilirsiniz.
Arzu ederseniz hazırda kullanabilirsiniz ama ozaman jölenizin şekersiz olmasına dikkat edin 


Şeftalileri veya armudu soyup çekirdeklerini çıkartın.
İnce ince doğrayıp ,Jöle hariç malzemenin hepsini karıştırın ve ocağa alın.
Kaynadıktan sonra püre haline getirinJöleyi ilave edip karıştırın
ve ılıdıktan sonra kavanoza boşaltıp soğuması için dolaba kaldırın...


Veeee İşte mutlu son

Herkese güzel bir gün diliyor ve
sakın mutlu olmayı ihmal etmeyin diyorum
 çünkü
Mutsuzluk tüm hastalıkların ve kötülüklerin beslendiği tükenmez bir kaynak,
onu bitirmek bizim elimizde.....
Sevgiyle kalın.....


26 Eylül 2010 Pazar

Ellerden dökülen....

Geçtiğimiz hafta arkadaşım Bülvin ile beraber,sevgili arkadaşım İlksen'in evinde konuktuk,
Kendisi bizim için harika lezzetler hazırlamıştı.
Bende sizi o güzel günden çektiğim karelerle ve ,
İlksen'in yaptığı birbirinden güzel elişleriyle başbaşa bırakıyorum.....




Çok yakında burada Brezilya nakışı kursu verecek olan arkadaşım yaptığı elişlerini satmayı planlıyor,
İlgilenlerin ilksenkalfa@hotmail.com adresine mail atması yeterlidir...


Beni yaptığı örtülerin yanı sıra kırlentleriylede Brezilya nakışına özendirmeyi başardı, çocukların okul durumu mani olmazsa inşaallah bu nakışıda öğrenmeyi çok istiyorum ve kursa katılmayı planlıyorum....

Tabi birde güzelim tatların resimleyebildiğim sadece birkaçı....


Ve çikolata parçacıklı Cupcake ler.....

Kendisine tekrardan ellerine sağlık diyorum ve bu yılki iş hayatında başarılar diliyorum...
Ayrıca hepinize mutlu haftasonları ve haftaya güzel bir başlangıç diliyorum...
sevgiler.

23 Eylül 2010 Perşembe

sonunda yaptımmmmm...

Daha önce yapmayı planladığım fakat silikon tabancasını bulamadığımdan dolayı gecikmeli olarak yaptığım deniz kabuklu çelengim.......


Eğer elimizde ki malzemeler tam ise rahatlıkla herkesin yapabileceği,harika bir evcilik oyuncağı:))
Bu güzelim çelenk için gereken şeyler ise;
yeteri miktarda Deniz kabuğu
Alüminyum Folyo
Krem veya beyaz renkte Kalın saten kurdale..
silikon ve tabancası....


İlk defa yaptığım için ve sonucu bilemediğim için yapım aşamalarını fotoğraflayamadım,fakat bundan sonra yapacağım çelengi mutlaka aşamalarıyla kaydedeceğim çünkü sevdikleriniz içinde harika bir hediye fikri....


Alüminyum folyoyu birbiri etrafına dolayarak ve hafif buruşturarak istediğim ebatta bir yuvarlak elde ettim..
Kurdele ile etrafını sarıp sona kalan ucu yapıştırdım ve
Son olarakta kabukları üst üste simetri bakışıma göre yerleştirdim....
Not: güzel kabukları üste ayırmayı unutmayın....


Daha önce Bu blogta gördüğüm bu fikir için Blogcu arkadaşıma çok teşekkür ederim...
Thanks Cindy,

Hepinize Güzel bir hafta dileyerek şimdilik hoşçakalın diyorum...
Sevgiler,
İjlal.

19 Eylül 2010 Pazar

Bahçelerin son gözdesi.........

İşte en sevdiğim tatlardan biri..
Tartları veya turtaların, genelde meyveli olanlarını tercih ediyorum.
Çikolatadan çok meyveli veya mayhoş tatlar damak tadıma daha çok uyuyor...
Bu da yine en sevdiğim ve tercih ettiğim lezzetlerden biri.....Eğer benim damağıma da en uygun tat bu diyorsanız hemen deneyin derim...


Tarifini daha önceden yayınlamıştım bu yüzden tekrar yazmıyorum ama siz bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz...


 Şamdan ise memleketteyken bir eskici dükkanından aldığım pirinçten yapılmış 80'lere ait,çokta eski olmayan ama beyaza boyanınca çok işimi gören bir şamdan.....

Hepinize güzel ve huzurlu,stressiz günler diliyorum..
sevgiyle kalın..
İjlal.



16 Eylül 2010 Perşembe

Elmalı pay....

Birçok blogta gördüğüm sonbahar dekorasyon örnekleri çok hoşuma gitti.
Bende hazır elmalı pay yapmışken sizin için resimledim....

Buralarda da havalar serinledi.Çok şükür O bunaltıcı sıcaklardan kurtulduk.
Yılın en güzel mevsimini yaşıyoruz,hem denize girebiliyoruz hemde terlemeden uyuyabiliyoruz....

Yabancı bir blogtan görüp denediğim ve sonuçtan son derece memnun kaldığım bu payı sizlerle paylaşmak istedim..
İşte tarifi:
Malzemeler:
Hamuru için
250 gr.un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya tozu
80 gr.tozşeker
150 gr. tereyağı
1 yumurta
yarım çay kaşığı tarçın
bir tutam tuz
Dolgusu için
1,2 kg.elma
2 yemek kaşığı limon suyu
60 gr. tozşeker
1 yemek kaşığı vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yumurtanın akı..
Üzerine
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı:
küp küp doğranmış tereyağını ve yumurtayı karıştır.
Şekeride kattıktan sonra biraz karıştırıp,hamur için kalan tüm malzemeyi katıp yoğuruyoruz...
yumuşak ve kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra,yağlanmış tart kalıbımızın altına hamurun yarısını elimizle bastırarak döşüyoruz ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyoruz....
kalan hamuru ise rulo yapıp buzdolabında en az 30dk.dinlendiriyoruz..
Dolgusu için ayarlanmış elmaları soyup klasik dilim şeklinde doğruyoruz,çekirdeklerini çıkartıp bir tencereye alıyoruz..
Yumurta akını ve limonsuyunu elmaların üzerine döküp karıştırıyoruz..
şeker ve diğer malzemeleride katıp ksrıştırdıktan sonra ocakta,elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz..
( suyunu iyice beklerseniz elmalar dağılabilir,hafif sulu kalmasında sakınca yok).
İçerisini hamurla kapladığınız tart kalıbını fırında 10dk.pişiriyoruz.
fırından çıkardıktan sonra biraz ılıtıp üzerine elmalı sosu eşit bir şekilde döküyoruz...
Kalan hamuruda eşit bir şekilde açıp hamurun üzerini kapatıyoruz..
Etrafından parmağımızla birkaç delik açtıktan sonra,üzerine1 yemek kaşığı sütle karıştırılmış yumurta sarısını sürüp 180 derecede 40 dk pişiriyoruz...
Afiyet olsun...
 Haftanın kalanında hepinize bol kahkahalı ve huzurlu günler diliyorum,
yorumlarınız ve ilginiz beni çok mutlu ediyor hepinize teker teker ulaşamasamda  ihmal etmek istemediğimi belirtmek isterim....
Sevgilerimle,
İjlal...


14 Eylül 2010 Salı

İki lezzet birarada..

Bayramda yaptığım nefis tavuklu-milföy börekler...

Hem pratik,hemde son derece lezzetli olan bu böreğin tarifi yine Birsel hanımın Mutfağına ait...
Bu aralar herişi birlikte götürmeye çalıştığımdan bu tür ikramlık hazırlıklarımın pratik ve lezzetli olmasına dikkat ediyorum.Bu tarz bir lezzet ararken karşıma çıkan bu tarifi hemen denedim ve sonuçtan fazlasıyle memnun kaldım..Tarifi için tıklayın lütfen....


Birde Kayınvalidemden öğrendiğim en güzel yemek diyebileceğim bir tat..
Neifs İmam bayıldı..
Patlıcanlarım çok büyük olduğundan onları bölüp kızartmek zorunda kaldım bu yüzden istediğim karnıyarık görüntüsünü veremedim..
Bunun yerine soğanlı harcını üzerine yaymakla lezzetinden hiç ödün vermeden,görüntüsüyle ise sevenlerini yinede fetheden bir yemek oldu..
İşte tarifi:
Malzemeler:
1kg. patlıcan
sıvıyağ
3 ortaboy kurusoğan
4-5 domates
yarım demet maydanoz
6-7 diş sarmısak
tuz,karabiber
4 adet kesme şeker
zeytinyağı..
Hazırlanışı.
Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulup,kızartılır.
Fazla yağını alması için havlu peçete üzerine dizilir..
soğanlar piyazlık doğranır,domatesler soyuluo küp küp doğranır..
Önce soğanlar zeytinyağında kavrulur,ve domatesler de katılıp,sarmısaklarda eklendikten sonra 5 dk. pişirilir
Tuz,karabiber ve şekeri de katılıp bir-iki kez kaşıkla karıştırılır..
Domatesler suyunu saldıktan sonra altı kapatılıp,içerisine doğranmış maydanoz eklenir...,
Patlıcanlar yayvan ve hafif derin bir kaba dizilir,aralarına hazırlanan soğanlı harçtan konulur,
az bir su ilavesiyle 15 -20 dakika daha pişirilir.
soğuduktan sonra servise hazırdır..
afiyet olsun...

11 Eylül 2010 Cumartesi

Minik bir kuş....


Tek renk çalışmaları pek bir sevdim bu aralar...
Çok zorlanmadan çabucak bitirdiğim için olabilir....


Çok sevdim bu minik kuşu ama o ona hazırladığım yeri pek sevmedi sanırım..
Çünkü ona uygun gördüğüm yere biraz büyük geldi bu desen...
Neyse canım daha uygun biryer buluncaya kadar burda idare edecek....
Serinin üçüncüsünü de tamamlar tamamlamaz duvarda yerini alacak bu çerçeveyi Kervan çeyiz'den almıştım...
Herne kadar Rustik havası beni biraz boğsada salonuma uygun olduğu için bu rengi tercih ettim...
İlgilenenler olursa bu rengin krem ve eskitme tonlarının da olduğunu hatırlatmak isterim...
(Keşke ozaman ondan alsaymışım:((





Buradan herkese Bayramın kalan günlerini sorunsuz ve huzurla geçirmelerini temenni ederek Referandum sonrasına kadar hoşçakalın diyorum....
Sevgilerimle
İjlal....

8 Eylül 2010 Çarşamba

Hepinize teker teker ulaşamasam da beni takip eden ve yorum yazan tüm blog dostlarımın,ailemin ve sevdiklerimin kısacası sevginin ve paylaşımın değerini bilen herkesin şeker bayramını kalpten kutluyorum...
Sevgiyle kalın...

6 Eylül 2010 Pazartesi

güzel bir pazartesi umuduyla....

Herkese güzel bir pazartesi dileyerek başlıyorum postumu yazmaya...
geçenlerde bir arkadaşımla kahvelerimizi yudumlarken farkettim bu uyumu...
Meğer ne çok severmişim ben bu güllü desenleri...

Ve böylelikle aklıma en sevdiğim nesnelerin bir listesini yapmak geldi.Sonraki postlarımda bunları biraraya getirerek farklı bir kayıt hazırlamayı düşünüyorum...
Ve işte minik bir liste:
Güllü ve kelebekli desenler..
porselenler...
dantel ve tüller...
tabiki çarpıişi...
inciler
ve eski Vintage objeler...
Sanırım akılalmaz bir Romantiğim birde pasta canavarı...

Aşağıda ki pasta da yine geçmiş anlardan kalma bir lezzet hazır arşivimi karıştırmışken bunuda yayınlayayım...
Yine çok sevdiğim arkadaşım Bülvin'in mutfağından Pratik bir Cheesecake..

Bu harika tattan bir ısırık almak için çok fazla zaman harcamanıza gerek yok.
Nasıl mı?
İşte tarifi...
Malzemeler.
Tabanı için.
1 paket yulaflı bisküvi
150 gr.tereyağı
Kreması için.
1 paket labne peyniri
 1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri için.
2 paket  bitter çikolata
1 paket krema..
Hazırlanışı.
Bisküvileri robotta çekip,erimiş tereyağıyla karıştırıp yoğuruyoruz ve kelepçeli kalıbın altına elimizle eşit bir şekilde bastırarak yayıyoruz...
yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp birazcık karıştırdıktan sonra krema için verilen tüm malzemeleri katıp iyice çırpıyoruz ve bisküvili tabanın üzerine döküp,170 derece de 15-20 dk. pişiriyoruz...
Kremanın yarısını küçük bir sütlükte kabarıncaya kadar ısıtıyoruz.
Ocaktan alıp içerisine çikolataları elimizle kırarak ekliyoruz ve karıştırarak çikolataların erimesini sağlıyoruz.
İyice eridikten sonra kalan kremayıda ekleyip,karıtırıyoruz ve pastamız biraz soğuduktan sonra üzerine döküyoruz..
Buzdolabında bir saat kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz..
Not.
bisküvit tabanın altına yağlı kağıt sermeyi unutmuyoruz..
Bu tür pastalar dolapta nekadar beklerse okadar güzel kıvamlı oluyor...

***

Hepinize sağlık ve güzelliklerle dolu,neşeli bir bayram haftası diliyorum ve bayramdan sonra görüşmek ümidiyle hoşçakalın diyorum....
İjlal...