30 Aralık 2012 Pazar

geriye 1 gün kaldı....

Yeni yıl,yılbaşı,yılsonu vb.Bana herzaman masalları hatırlatır...
Hepinize mutlu masallar tadında unutulmaz bir yıl diliyorum...
sevgi ve selamlarımla,
İjlal....
 

 

29 Aralık 2012 Cumartesi

yılın son günleri.....

Öyle mi yapsam böylemi derken yılın sonunu getirdim.
Yılın bu son kurabiyeleri de yerine çoktan gönderildi...

Paketlemeden önce resimlemeyi unuttuğum hatta ancak son paketi çekmeyi akıl ettiğim bu kurabiyelerin tarifi yine Almanca bir dergiden çevrildi..
Bu yıl yapmayı planladığım birkaç minik fikri yapamadım ama sizinle paylaşmak istedim......
Mesela ormana gidip topladığım kozalaklardan bu tarz çelenkler ve ağaç süsleri yapmak istedim..
Yaptığım kurabiyeleri bu tarz kumaş keseciklere paylaştırıp tarçın ve tahta kaşıklarla süsleyip yerlerine yollamak istedim...
Beyaz kağıtlardan bunun gibi minik mum evler yapmak istedim..
Ama maalesef bu yıl geç kaldım..
***
Yapmak istediğim ve dilediğim birçok şey var ama en önemlisi
hepinize mutlu,sağlıklı ve huzur dolu sıkıntısız bir yıl diliyorum....

sevgilerimle,
İjlal....

26 Aralık 2012 Çarşamba

Redwork snowman

Yeniyıla sayılı zaman kaldı..
Yapmak istediğim birçok iş rafta beni bekliyor...
Bu aralar üst üste gelen hastalıklardan dışarıya pek çıkma fırsatı bulamadım..
Çok şükür atlattık ve şuan gayet iyiyiz...
Bu yüzden hediyelerimi dükkan dükkan aramak yerine kendim yapma niyetindeyim...
Desenini internette dolaşırken bulduğum bu kırmızıiş kardan adamı pratik bir hediye fikri olması açısından paylaşmak istedim...
Hepinize güzel bir çarşamba gecesi dileğiyle,
Şimdilik hoşçakalın..
Sevgilerimle,
İjlal.

15 Aralık 2012 Cumartesi

cevizli pay...


Benim tariflerimi deneyenler bilir..Yaptığım turtaları profosyönelce süslemekte beceriksizim.Daha çok içerisinde ki aromalarla ilgileniyorum..
Eğer sizde benim gibi baharatlı ve farklı aromaları birarada tutan tatları arıyorsanız bu pay tam size göre.......

 
Tarifini İtalyanca bir blogtan uyarladım.Sonuç ise mükemmel oldu.Başlangıçta malzemenin çeşidinden ve çift aşamalı olmasından gözünüz korkabilir ama inanın birçoğumuzun evde yaptığı sütlü tatlılardan
daha kolay ve daha leziz bir tatlı...
Malzemeler :
İç dolgusu için:
200 gr. pudra şekeri ( 1 su bardağından 1 parmak fazla)
65 gr. su (yarım çaybardağından birazcık fazla)
60 gr. bayat ekmek kırıntısı ( ben tost ekmeklerini rondoda çekip kullandım)
60 gr. iri kıyılmış ceviz (ben 1 su bardağı koydum)
20 gr. çam fıstığı (ben 1 yemek kaşığı koydum)
30 gr. badem
20 gr. kuruüzüm
60gr. limon veya portakal şekerlemesi (elimde olmadığından üzümü 80 grama tamamladım ve bu şekilde daha çok tavsiye ediyorum)
2 yemek kaşığı şarap ( ben dr.Oetker'in rum aromasından 2 tüp koydum)....
1 çay kaşığı tarçın + toz zencefil + muskat rendesi + karanfil


Hazırlanışı:
Tüm dolgu malzemesini elimizin altında hazır hale getiriyoruz
Pudra şekerini ve suyu minik bir tencereye alıp şeker eriyene ve su kaynayana kadar pişiriyoruz.Sıcakken içerisine tüm malzemeyi ekleyip iyice karıştırıyoruz ve soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatıp 1 gece dolapta bekletiyoruz.( Tarifte birkaç haftaya kadar bu şekilde bekletilebileceği yazıyordu böylelikle istediğiniz zaman tart dolgunuz elinizin altında hazır bulunabilecek).
Hamur için gereken malzemeler:
280 gr. un ( biraz daha fazla ekledim)
125 gr. oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 yumurta 100gr.pudra şekeri
2 yemek kaşığı soğuk su


Şeker ve yumurtayı çırpın yağıda ekleyip iyice yedirerek karıştırın..Unu da azar azar ekledikten sonra yumuşak bir tart hamuru oluşturun eğer hala elinize yapışıyorsa biraz daha fazla un ekleyebilirsinzi ki ben baya bir ekledim.1-2 saat dolapta dinlendirin..Bulgur gibi dağılıyor ve toparlamakta zorlanıyorsanız 2 yemek kaşığı soğuk su ekleyebilirsiniz..
Hamuru ikiye bölün.Bir bölümü biraz daha büyük olsun..Büyük olan bölümü iki yağlı kağıt arasına koyup kalıbın büyüklüğüne göre kenarları biraz dışarı taşacak şekilde açın ( ben 28cm.lik kalıp kullandım daha dolgun görünümlü bir pay istiyorsanız daha küçük bir kalıplada yapabilirsiniz).
Çanak şeklinde yaydığınız hamurun ortasına hazırladığınız harcı eşit bir şekilde yayın...
Hamurun ikinci bölümünü de açıp üzerini kapatın.Bir kaç minik delik açarak içerisindeki haanın hamuru yer yer kabartmasını engellemiş olursunuz...
180 derece de 25-30 dakika üzeri çok fazla kızartmadan pişirin..
Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...


Hepinize mutlu bir haftasonu diliyorum..
sevgilerimle,
İjlal'iniz...

13 Aralık 2012 Perşembe

Dünden bir tarif....


Dün okulda yerli malı günüydü ve ben de bugüne ne hazırlasam derdindeyken..Narincenin yaptığı bu nefis poaçalarla karşılaştım..
Hernekadar bardaktan boşalırcasına yağan yağmur yüzünden okul tatil edilse de..Yerli malı haftasını,içerisine Rukiye teyze'nin yerli peynirlerini koyduğum bu börekvari poaçaları yaparak kendi aramızda kutlayıverdik......


Not:
Tarifi ayrıntılı resimleriyle anlattığı için tekrar yazmadan sizi Narince'ye yönlendriyorum.....
Akşamdan kalma bu kötü resimler için..Çok özür dilerim...
Birdaha nezaman yaparım bilemiyorum bu yüzden acil bir şekilde tarifi arşivime kaydetmeliydim...

Sevgilerimle,
İjlal...

11 Aralık 2012 Salı

yeniyıl geliyorrrr

Sonunda yeniyıl içinbirkaç küçük hazırlık yapabildim..
Bunlardan birtanesi ise bu gördüğünüz ördek...

 
Desen: Acufactum.

 
Hepinize mutlu bir hafta diliyorum..
Sevgiyle ve huzurla kalın...