25 Haziran 2011 Cumartesi

portakallı pasta....

 Bugün en son yayınladığım pastanın tarifini yazmakla başlamak istedim...
Jelatinle aranız nasıl bilmiyorum ama yıldızımız bu pastada barıştı diyebilirim,tabi sevgili Fliz'in sayesinde...
Meğer ince püf noktaları varmışta haberim yokmuş,mesela benmari olarak eritir eritmez kremayla karıştırdığımda tekrar topaklanıp,arada katılaşırdı ve hiçte istediğim bir sonuç olmazdı ama Filiz sağolsun terbiyelemeyi önerince hakikaten istediğim oldu.....


Normalde Tarifde ki pandispanya haşhaşlıydı ama elimde olmadığından ve buradaki marketlrde de bulamadığımdan fındıklı bir pandispanya tercih ettim..Pandispanyanın tarifini sevgili Filizden almıştım,İyiki böyle bir tercih yapmışım çünkü özellikle pandispanyanın lezzeti pastayı güzelleştirdi...

Malzemeler:
4 yumurta
4 yemek kaşığı sıcak su
150 gr.tozşeker
150 gr.un
150 gr. fındık unu veya ince çekilmiş fındık..
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Yumurtalar ve şeker kremsi olana kadar çırpılır.Sıcaksu katılıp biraz daha çırpılır ve Vanilya+kabartma tozu+ un katıluır.En son olarak fındık unu ve portakal kabuğu rendesi katılır ve 170 derecede 30 dk. pişirilir..
Soğuduktan sonra 2 eşit parçaya ayrılır....

Kreması için:
6 yaprak jelatin
4-5 yemek kaşığı tozşeker
7-8 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 paket(400gr.) süt kreması
1 paket vanilya..
Hazırlanışı:
Jelatinler 10 yemek kaşığı soğuksuda biraz söndürülür ve benmari olarak eritilir..
başka bir kapta süzmeyoğurt+şeker+vanilya karıştırılıp 3 dk.çırpılır ve krema eklenerek tekrar bir 3 dk. çırpılır..Hazırlanan bu krema karışımı terbiyelenerek jelatinlere karıştırılır yani
önce azar azar daha sonra tamamen karıştırılır.
Bu tiyo çok önemli aksi taktirde benim ilk yaşadığım talihsizliği yaşarsınız ve erimiş jelatinler soğuk krema karışımıyla aniden karışınca tekrar donup pütürlü bir hal alabiliyor...
Hazırladığınız kremanın yarısını pastanın ara katına sürüyorsunuz ve 20 dk. dolapta soğuttuktan sonra 2.katı da kapayıp kremanın kalan yarısını üst katına sürüyorsunuz...
En son pastanın üst malzemesi için 2 paket DR. Oetker pasta jelini(Torten guss klar) 2 su bardağı portakalsuyu+5 yemek kaşığı toz şekerle hazırlayıp kremanın üzerine döküyorsunuz ve buzdolabında birkaç saat bekledikten sonre servis ediyorsunuz....
Veya 2 su bardağı portakal suyuna 1 yemek kaşığı nişasta + 4 yemek kaşığı tozşekeri katıp ocakta katılaşıncaya kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıp hararetyi geçtikten sonra kremanın üstüne boca ederek yayıyoruz ve dolapta donduruyoruz....
Afiyet olsun,
Mutlu haftasonları....

11 yorum:

  1. Pastanın Görünüşü harika! Yapmayı bir deneyim bakalım tadı nasıl olur 8)))
    Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım bu ne muhteşem bir pasta böyle ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  3. yapılacaklar arasına girdi bile

    yalnız bende toz jelatin var onunla olur mu

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler,arşive ekledim (yapabilir miyim o ayrı :/ )
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Caniiiiimmmm, gec kaldim kusuruma bakma.... ELlerine, emeklerine saglik... Istedigin gibi olmasina cok sevindim.... Rengine bayildim.... Benim de tuzum olduguna cok sevindim canim arkadasim benim.... Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Cok nefis olmus gercekten,simdi gördü kizim ,"canim cektiii" dedi,bende yapacagim ,bilgiler icinde cok tesekkürler,bende alman dergilerinden ögrenmistim nasil eritildigini,elinize saglik,hepsi nefis!iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  7. So lecker sieht der Kuchen aus - ich kann verstehen, wenn dein Mann ihn sich wünscht - allein schon die Farbe ist ein Hingucker - ich arbeite nicht gerne mit Gelatine und suche mir immer Kuchen oder Torten aus, die ohne gemacht werden. Das ist natürlich nicht bei jeder Torte machbar wegen des Halts der Torte. Ich freue mich auf jeden Fall immer über deine Leckereien - nun wünsche ich dir einen schönen Sonntag und hoffe sehr, dass es dir und deiner Familie gut geht -
    liebe Grüße - Ruth

    YanıtlaSil
  8. sevgili ijlal nefis görünüyor her konuda olduğu gibi pasta yapımındada çok maharetlisin tabakta pastayı tamamlamış ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım yine nefis bir pasta yapmışsın:))))

    YanıtlaSil
  10. yuli-prezent14 Temmuz, 2011

    It looks very very tasty and beautiful, I'm delighted!
    Yuli.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık, oruçlu oruçlu inanılmaz güzel görünüyor, akşama yetiştirebilirsem yapmayı planlıyorum, olmadı yarına artık... :)

    YanıtlaSil