19 Ağustos 2009 Çarşamba

nusseckhe ( fındıklı üçgenler)
bu çörekler evimizin köşesindeki alman pastanesinde sık sık yapılır ve bizde sürekli alıp yeriz .hatta kızım anne bunlardan yap diye tutturur ama malesef tarifi olmadığı için yapamazdım taki blogları gezerken http://damak-tad.blogspot.com adresinde karşılaşıncaya kadar.sağolsun sevgili damak tadı tarifi püf noktalarıyla yazmış ve bizede yapmak düştü...

malzemeler:
hamuruna
  • 300 gr.un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 125 gr tozşeker
  • 1yumurta+1 yumurtanın sarısı
  • 125 gr.oda sıcaklığında tereyağı
üzerine
  • 100 gr.tozşeker
  • 200 gr. fındık
  • 100 gr.tereyağı
  • 2 yumurta akı+bir çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • bal
  • kuvertür çikolata
hazırlanışı:
tüm hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulup bir tarafta dinlenmeye bırakılır.10-15 dakika dinlendikten sonra altına yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın kabına yayılır ve üzerine bal,marmelat veya reçel sürülür..diğer taraftan üzeri için ayırdığımız tereyağ,şeker ve fındık ısıya dayanıklı küçük bir kaba alınıp şeker eriyene kadar bekletilir ve şeker eridikten sonra bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır. biraz ılıdıktan sonra bir çimdik tuzla köpürtülmüş yumurta akları karıştırılıp ballı hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır ve 175 derecede yaklaşık 30 dk. pişirilir.fırından çıktıktan sonra biraz soğuması beklenilir ve önce karelere sonrada herbir kare eşit iki üçgene bölünür. köşeleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırılp yağlı kağıt üzerine dizilir ve soğuduktan sonra dikkatlice dağıtmadan servis tabağına alınır.afiyet olsun

1 yorum:

  1. Coloque um tradutor de texto brasileiro, por favor!!! abraços..

    YanıtlaSil