21 Haziran 2009 Pazar

en favori böreğim

tavuklu muska böreği
bugüne kadar ikram ettiğim tüm misafirlerimin bayıla bayıla yediği çıtır bir lezzet. tarifini ilk evlendiğim yıllarda evine konuk olduğum bir arkadaşımdan almıştım.iyikide almışım çünkü bu leziz börek kabul günlerimin en vazgeçilmez tatlarından biri...






malzemeler:


  • 6 adet yufka

  • 1 adet haşlanmış,didiklenmiş tavuk göğsü

  • beşamel sos

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı sıvıyağ

  • 3 yumurta

  • galeta unu

hazırlanışı:

çukur bir kapta beşamel sosu hazırlayıp(tarifi aşağıda),tavukları içine bulayıp iyice karıştırın.başka bir kabın içerisinde sıvıyağ,süt ve yumurtaları karıştırıp bir sos elde edin.yufkanın birini düz bir zemine açıp üzerine hafifçe yumurtalı karışımdan sürün ve üzerine ikinci yufkayı kapatın.daha sonra hazırladığınız yufkayı 3-4 parmak eninde şeritler halinde kesin
(ortalama 7 tane şerit olacak).tavuklu harçtan en üst köşe kısmına bir kaşık koyup üzerini köşeden başlayarak muska şeklinde katlayın.yufkanın hepsini bu şekilde katladıktan sonra ( yaklaşık 20-25 adet muska elde ediyoruz) önce çukur kapta kalan yumurtalı karışıma,sonra da galeta ununa arkalı önlü bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.175 derecede üstleri iyice kızarıp pufidik bir şekilde kabarıncaya kadar pişiriyoruz.afiyet olsun

1 yorum:

  1. Börek çok güzel, ellerinize sağlık.
    Ziyaretinize teşekkür ederim. Kurabiyeyi beğendinize sevindim, umarım tadı da hoşunuza gider.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil